Uçan Nice Şişeye


Yaratılışımız eksikmiş ki istemişiz hep . Arzularımızın kalabalıklıgını bogazımızı gectigi noktada kesfetmişiz . Ulasamadıkca reaksiyonlar vermişiz belirlenmiş bir surecde olmayan . İşin özünde sadece yakmışız ve yıkmışız . Yoketmeyi başarmanın yarısı saymışız . İsteyipde şiddeti has görenlere saygı göstermişiz belkide suskun köşede oturuşlarımızdan . Nefretle doldurmuşuz yüregimizi gözlerimizi oymuşuz agzımıza sokmuşuz .

En sonunda pes etmişiz hiçbirşey istemedigimizi dile getirmişiz . İstedigimiz onca şeyin lanetini üzerimize cekerek ölmek istemişiz . Ölüme bile ulaşamadıgımızı farkedince yine yakmışız . RUhları kırmışız yakmışız . Her sevenimizi bir istegimizmiş gibi ve artık seni istemiyorum dercesine redetmişiz . Defetmişiz onları hayatımızdan . Gelecegimizi hediye etmişiz istememişiz hayallerimizi. Ağlamışız belkide bilmiyoruz ki geceler boyunca ama hep bir yardım istemişiz birilerinden elimizi uzattıgımızda her seferinde tokat vurmamıza ragmen .

İçtikçe içmişiz içimizdeki gölümüzü yeni ufuklara acılan bir deniz yapma umuduyla . Tüttürmüşüz dumanı anasını satayım sanki yardım cagrısı yollamışız uzakdan gecen gemilere .

Bir biz daha yaratmışız içimizde . İçtigimizde içimizi içten içten içen . Yakmışızı sigaramızı yıkmışız ruhumuzu .
Hayaller kuralım anasını satayım . Mutlu oldugumu kendime belgeliyeyim demişiz ama aynı hayalin içinde ama göremiyecemki bunca şeyi dedigimizi geç farketmişiz.
Umudumuzu yitirmişiz resmen . Gelecegimizi bile bir çuvalın içine atıp istenmeyen enik muamelesi yapmışız nehrin içinde .

Kanat takmışız bedenimize içtiklerimizin neticesinde . Kuşları kıskandırırcasına içmişiz belkide . Her istedigimizi elegecirmişiz her yere gitmişiz taki içkimiz bitip yeri cakılıncaya dek .

Yükseklere cıkmaya korkmuşuz yer yüzünde dolaşmışız . Her yere cakılısta canımızın acıması fazlalaşmasın diye . En sonunda merakımızı yenememişiz cıkabildigimiz en yuksege cıkmışız bulutları seyretmişiz . Bir ucagın yanımızdan gecisindeki gürültüyü dinlemişiz penceredekilere el sallamışız . Pilot kabinindeki adama hareket cekmişiz . İsteklerimize kavuştukca daha fazlasını istemişiz . Ay'ı istemişiz . Ona dokunmayı farz kılmışız kendimize . Fakat ya içkimiz yetmemiş ya bünyemiz.

Öyle bir çakılmışızki gürültüsünden uçan nice insanı beraberimizde düşürmüşüz . Bizi yerden kaldıran ilk insana sarılmışız . Korkumuzdan , bir daha uçmamızı sağlaması için yalvarmışız .

Tüm bunları ögrendigimizde ise unutmuşuz resmen ucmayı .

Kanat takmadan elde etmenin güzelliginde kaybolmuşuz.

Hiç yorum yok: