Arayış - Hiç bitmeyen yolculuk.


 

    Arayış hiç bitmek bilmeyen yolculuğun tanımıdır. Tanımamazlıklardan gelinen nice şeyleri çıkarır karşımıza ince bir tını ses arkasında. Arkamızda bıraktık diye sevindiklerimiz, bir bulmacanın parçaları olduğunu bilmeden kaçıp gidişlerimiz. Gidişlerimiz bir yol üzerinde sanırız ama yol yoktur aslında; düşüncelerde,duygularda. Hep harita isteriz yollarımızı bulmak için ; falcılarımız bundan, büyücülerimiz bundan.

   Bir kahvenin telvesinden, kağıtların rastgele dağılımlarından, en olmadık şeylere inanmamız hep bundan. 3 harfle tanımladıklarımızı ararız bunların arasında içinde. Arayış hiç bitmez. Ve sabırsızlanırız. Ararız da neden olmaz hemen karşımızda ? 11 haneli bir rakamlar dizisini tuşlayıp istediğimize ulaşmamız gibi isteriz aradığımızı ne olduğunu bilmeden; aşklarımız bundan, sevgililerimiz bundan.

   Bir bedene sığdırırız tüm hayallerimizi isteklerimizi.Sığmazsa hayaller istekler o bedene, içini boşaltır başka bir beden buluruz içine sıkıştırabileceğimiz; birbirimize saygısızlıklarımız bundan, sabırsızlıklarımız bundan.

  En samimi yalan olarak ölüm de yalnız olmamayı istediğimizi söyleriz birbirimize, sanki kendimizi bulmuşuz gibi. Kendimizi aradığımız dönemlerde olmuştur elbet, farkında olmasak da. Bir roman olsak da ne olduğumuzu son sayfadan öğrensek diye serzenişte bulunup bıraksak da kendimize olan arayışımızı ; hikayeler bundan, şiirler bundan.

    Haketmediğimiz sevgiler bulduğumuz da şımarık, küstah ve umursamaz tavırlarımızı izah edemesek de kendimize, harcayıvermişiz hepsini. Tüketmemizin önüne geçememişiz doğamız gereği. Okunan her şiir sonrasında elini tuttuklarımızı yüreğimiz de hissetmeye çalışmış ve başaramamışız; göz yaşları bundan, üzüntüler bundan.

   Kendimize olan sevgimizi başkasında bulamayışımızdan olsa gerek aç kalmış sevgiye, ilgiye. Ben merkezli dünyalarımızın uyduları oluvermiş anlamını boşalttığımız insanlar. Karamsar yaklaştığımız gri dünyamıza umudumuzu yitirmeden yaklaşmışız ; boyalar bundan, kıyafetler bundan.

  Konuşmamıza gerek görmemişiz nasıl olsa ruhumuzu doldurabilecek bir şey bulamıyacağımıza emin olmamızdan. Derimizi bir kıyafet gibi görmüşüz tek farkla bu sefer düşünmemişiz kıyafetini çıkardığında altında ne çıkacağını; kendimizi aramayışımız bundan, açlığımız bundan.

  Arayış hiç bitmeyen bir yolculuk daha önce hiç başlamamış olduğumuzdan.

Hiç yorum yok: